Price £298,500 - Sold


  • Deceptively Spacious
  • Breakfasting Kitchen
  • Ample Parking
  • Loft Conversion

A deceptively spacious three bedroom family home with extension to the rear, loft conversion, ample parking and garden facing west but open to the south.

Hallway & WC Breakfasting Kitchen Living Room Dining Room Bedrooms Family Bathroom/WC Gardens

Corbridge is a large village lying within the Tyne valley, close to Hexham, and is surrounded by rolling countryside. It is in one of the most sought after locations within commuting distance of Newcastle upon Tyne and has the benefit of the river Tyne, both historic and modern buildings and a variety of shops, restaurants, inns, doctors` and dentist surgeries, community services; bus and train transport, and a garage. Access to city and business centres is via dual carriageway and main road routes (A69, A68 and A695).

ACCOMMODATION
BREAKFASTING KITCHEN
4.73m x 2.51m (15`6 x 8`2) x 2.05m x 2.82m (6`8 x 9`3). Within the extension, the breakfasting kitchen is spacious and offers a dramatic amount of light through four natural light sources to three different elevations, including double breasted French doors onto the rear garden, three Velux windows and two additional uPVC windows.

The kitchen itself offers a range of base and wall cabinetry with Belfast style sink, solid worktops and a clever combination of storage including pull-out pantry cupboards, open shelving and drawers. The floor is tiled throughout with electric underfloor heating and the ceiling is pitched with attractive exposed beams, ensuring good character.

LIVING ROOM
3.76m x 3.58m (12`4 x 11`8). Almost the entire southern wall is made up of glazed sliding patio doors, ensuring the room is well lit and also gives access to the rear patio ideal for warm summer days. The focal point of the room is an open fireplace with tiled hearth, mantel and built-in, open cabinets to the side.

DINING ROOM
3.76m x 3.34m (12`4 x 10`11). The high ceiling and deep bay window add to the feeling of space within this already generously proportioned room. Deep skirting boards run round the entire room. There is a picture rail and a fireplace with granite hearth and wooden mantel containing a gas fire.

HALLWAY
2.07m x 3.52m (6`9 x 11`6). The hallway is well lit with eastern facing windows above the bottom and top of the stairs. There is exposed wooden flooring and two good sized storage cupboards, one at the base of the stairs with natural light via a uPVC window and a WC.

WC
0.80m x 1.5m (2`7 x 4`11). With natural light via a uPVC glazed window and two piece white suite including basin with stainless steel fitments, splashback tiling and a wall fixed mirror plus vanity light.

PORCH
1.1m x 0.93m (3`7 x 3`0).

FIRST FLOOR
FRONT DOUBLE BEDROOM
3.01m (plus wardrobes) x 3.64m (9`10 x 11`11) plus bay. A pleasant room with good integrated wardrobe space including hanging space and shelving, good sized uPVC bay window offering views of the low maintenance front garden.

REAR DOUBLE BEDROOM
3.56m x 3.26m (11`8 x 10`8). A pleasant room with views over the rear garden. There is open storage to the side of the chimney breast in the form of built-in shelving and a cupboard containing the boiler.

BEDROOM
2.28m x 2.53m (7`5 x 8`3). A good sized room with aspect out onto the front garden and picture rail.

FAMILY BATHROOM/WC
2.27m x 2.36m (7`5 x 7`8). Fitted with a two piece white suite with bowl style shelf basin with contemporary mixer tap, wall fixed mirror and shelving. In addition, there is a large walk-in rainwater style shower, tiled floor, ladder style chrome finish heated towel rail, modern spotlighting to the ceiling and two natural light sources.

LOFT CONVERSION
Converted in 2008, the loft provides good useable space. There are three natural
light sources via Velux windows, fantastic storage into the eaves, heating via a double breasted radiator as well as wall sockets and a combination of spotlighting and ceiling lights.

The room is accessed via an open staircase with quarter turn from the landing on the first floor.

EXTERNAL
From Woodside Avenue the property is accessed via double wrought iron gates providing access onto the tarmac driveway, long enough to house two normal sized vehicles in tandem.

The front garden has been laid for low maintenance. The majority is gravel bordered by stone but also with a combination of shrubbery to give personalization and colour.

The front of the property is bordered by a brick wall with hedging. The rear garden is accessed via a wooden gate and has a large flagged area facing west, which will no doubt get the best of the afternoon sun. The patio area extends past the double French doors from the kitchen and round to the sliding patio doors of the living room.

Moving away from the house to the other side of the patio lies an ample lawn, bordered again by low maintenance gravel filled beds and the western most boundary to the property is made up mainly of drystone walling topped with trellis.

AGENT`S NOTES
Council Tax Band D.

Notice
Please note we have not tested any apparatus, fixtures, fittings, or services. Interested parties must undertake their own investigation into the working order of these items. All measurements are approximate and photographs provided for guidance only.

Floor Plan
EER Chart

The Energy-Efficiency Rating is a measure of a home's overall efficiency. The higher the rating, the more energy-efficient the home is, and the lower the fuel bills are likely to be.

EIR Chart

The Environmental Impact Rating is a measure of a home's impact on the environment in terms of carbon dioxide (C02) emissions - the higher the rating, the less impact it has on the environment.